Creacions escolars edició 2016-2017

Rebem les reflexions de l’alumnat de l’escola Taiga

Resum de les reflexions prèvies de l’alumnat de l’escola Taiga abans de la projecció del film “La bona mentida”. Van parlar des de la perspectiva d’haver-se posat en la pell dels infants i les persones refugiades.

L’alumnat de 2n B d’ESO de l’escola La Sagrera expressa la seva solidaritat envers les persones refugiades

Us presentem la creació escolar de l’alumnat de 2n B d’ESO de l’escola La Sagrera després de participar a la sessió Relats d’infants en situació de refugi del Cicle de Cinema i Drets dels Infants.

Relats colpidors en primera persona de 2n d’ESO de l’institut Príncep de Viana

Tot 2n d’ESO de l’institut Príncep de Viana va participar de nou al Cicle de Cinema i Drets dels Infants. En aquest post us presentem una selecció de les presentacions que van optar per exposar un relat en primera persona sobre els drets dels infants i les persones refugiades.

Els drets dels infants refugiats segons l’alumnat de 2n d’ESO de l’institut Príncep de Viana

Tot 2n d’ESO de l’institut Príncep de Viana va participar de nou al Cicle de Cinema i Drets dels Infants. En aquest post us presentem algunes de les presentacions de diapositives que van resultar com a creacions escolars al voltant dels drets dels infants i les persones refugiades.

Arriba poesia per als infants refugiats des de l’escola La Sagrera

Us presentem la creació escolar de l’alumnat de 1r B d’ESO de l’escola La Sagrera després de participar a la sessió Relats d’infants en situació de refugi del Cicle de Cinema i Drets dels Infants.

El grup A de l’escola Rel denuncia que no estem ajudant les persones refugiades

Aquesta és la presentació que hem realitzat el grup A de l’escola Rel per posar de manifest que Europa no està donant un cop de mà a les persones refugiades que es veuen obligades a marxar de Síria, fugint de la guerra.

Els drets dels infants refugiats en primer pla al mural de l’escola La Sagrera

La classe de la Mediterrània de l’escola La Sagrera, després d’anar al cinema a veure “Fievel i el nou món” i d’haver participat al Cicle de Cinema i Drets dels Infants, hem treballat a l’aula el tema de les persones refugiades.

Exposició de 3r d’ESO de l’institut Jaume Balmes

A l’inici d’aquest segon trimestre del curs 2016-17, l’alumnat de 3r d’ESO de l’institut Jaume Balmes hem estat recollint notícies sobre el tema de les persones refugiades. De tot plegat, n’ha resultat una exposició.

Còmics de l’institut Montjuïc al voltant de l’última escena de Terraferma

Un grup classe de 1r cicle d’ESO de l’institut Montjuïc vam assistir a una de les projeccions de la pel·lícula “Terraferma” en el marc del Cicle de Cinema i Drets dels Infants. Ara us fem arribar una mostra de les creacions escolars sorgides de l’activitat posterior a l’aula, seguint la proposta recomanada a la guia didàctica.

L’alumnat de 4t de l’escola Poble-sec treballa els drets dels infants refugiats

Aquesta és l’aportació sobre els drets dels infants i les persones refugiades que vam explicar els dos representants de la classe de 4t de l’escola Poble-sec el dia que vam anar a veure la pel·lícula “La isla de Giovanni”, en el marc del Cicle de Cinema i Drets dels Infants.

L’alumnat del grup B de l’escola Rel fa una presentació sobre els drets dels infants refugiats

Us enviem la feina que hem fet a l’aula l’alumnat del grup B de cicle superior de l’escola Rel. Hem estat dibuixant sobre el dret d’asil i els drets bàsics dels infants i de les persones refugiades en general, després de veure la pel·lícula “Terraferma”.

L’alumnat de l’escola Lexia fa dues maletes per anar de viatge

Aquí teniu un resum d’activitats de reflexió i creació a l’aula protagonitzades per l’alumnat de l’escola Lexia després d’assistir a la projecció del film “La bona mentida”.

3r D del Jaume Balmes exigeix una vida digna pels infants refugiats

A veure què us semblen els dos pòsters de 3r D de l’institut Jaume Balmes que us compartim per reclamar els drets dels infants refugiats. Ens han anat molt bé per posar en relació els documents legals i les escenes de la pel·lícula “La bona mentida”.

Els infants refugiats tenen les mateixes necessitats que nosaltres

Aquesta és la frase principal d’un dels pòsters que ha sortit a 3r C de l’institut Jaume Balmes després d’aprofundir en els drets dels infants refugiats.

Els drets dels infants refugiats en forma de pòster per 3r B del Jaume Balmes

Aquí teniu un parell de pòsters elaborats pels i les alumnes de 3r B de l’institut Jaume Balmes després de veure “La bona mentida” als Cinemes Girona.

Pòsters de 3r A del Jaume Balmes sobre els drets dels infants refugiats

Us presentem alguns dels pòsters que hem realitzat els i les alumnes a 3r A de l’institut Jaume Balmes com a activitat de creació a l’aula després de veure “La bona mentida”.

Els i les alumnes de l’escola Gavina ens proposen com ajudar a les persones refugiades

Aquest és el recull d’activitats que hem fet sobre els drets humans els i les alumnes de 1r i 2n d’ESO de l’escola Gavina. Ens va agradar molt anar als Cinemes Girona a veure la pel·lícula “Terraferma”.

Arriba un mural format per lemes de l’escola Sant Ramon Sagrat Cor

Som 3r ESO de l’escola Sant Ramon Sagrat Cor. Després de veure la pel·lícula “La bona mentida”, hem treballat per grups al voltant dels drets dels infants i les persones refugiades.

1r d’ESO del Jaume Balmes dibuixa còmics que obren pas a la reflexió

Aquí teniu una selecció de catorze còmics que hem creat els i les alumnes de 1r d’ESO de l’institut Jaume Balmes després que anéssim a veure el film “Terraferma” en el marc del Cicle de Cinema i Drets dels Infants.

Cicle mitjà de l’escola Sant Josep Oriol treballa el poema Podries de Joana Raspall

Exposició oral de l’alumnat de cicle mitjà de l’escola Sant Josep Oriol als Cinemes Girona abans de veure el film d’animació “La isla de Giovanni”.

L’alumnat de cicle superior de l’escola Miquel Bleach amb les persones refugiades

Des de cicle superior de l’escola Miquel Bleach, us fem arribar les fotografies i el text del treball exposat i presentat per part de l’alumnat durant la projecció de “Relats d’infants en situació de refugi” del 14 de novembre de 2016.

Petits anuncis elaborats pels nens i les nenes de 4t de l’escola Gravi

Els i les alumnes de 4t de l’escola Gravi hem elaborat, en grups de quatre, diversos anuncis per sensibilitzar la gent sobre la situació de les persones refugiades.

Espai de publicació de les creacions escolars sobre Barcelona, ciutat acollidora

Fins que no comencem a publicar les creacions escolars de l’edició 2016-17 dedicada a Barcelona, ciutat acollidora, podeu submergir-vos amb el vostre alumnat i/o amb els vostres fills i filles en aquesta secció.

Creacions escolars edició 2015-2016

SLAM de poesia de l’alumnat de 3r d’ESO de l’institut Jaume Balmes

Després d’haver gaudit molt amb el film L’onada, els i les alumnes de 3r d’ESO de l’institut Jaume Balmes van realitzar una activitat de creació a l’aula al voltant dels drets dels infants treballats.

Sis relats gràfics de 4t A de l’escola Josep Ma. Jujol sobre el camí a l’escola

Els i les alumnes de 4t A de l’escola Josep Ma. Jujol hem elaborat sis relats gràfics seguint el model d’activitat que proposava la guia didàctica de la pel·lícula Camí a l’escola.

Els infants d’educació infantil de l’escola Nou Patufet dibuixen els drets

Us fem arribar els dibuixos que vam realitzar a l’aula després l’anada al cinema amb l’alumnat d’educació infantil de l’escola Nou Patufet, on vam participar en una de les projeccions de curtmetratges Set contes d’educar per viure.

L’alumnat de 6è de l’escola Labouré comparteix tres raps

Us fem arribar les tres cançons de rap que hem elaborat els i les alumnes de 6è de l’escola Labouré després d’anar a veure el film El color del paraíso en el marc del Cicle de Cinema i Drets dels Infants 2015-16 dedicat a Educar per viure.

4t B de l’escola Josep Ma. Jujol inventa cinc històries amb fotos i dibuixos

Us enviem els relats també amb suport visual que hem realitzat els i les alumnes de 4t B de l’escola Josep Ma. Jujol, un cop desplegada l’activitat proposada a la guia didàctica sobre la pel·lícula Camí a l’escola.

En Mohammad protagonitza una creació de l’escola La Sagrera

Anar a veure el film El color del paraíso va resultar tota una experiència per part dels i les alumnes que conformem el 1r d’ESO de l’escola La Sagrera. La pel·lícula ens va acompanyar a l’aula durant tot el procés d’elaboració de la nostra creació escolar: una presentació de diapositives.

Alumnes de l’escola La Sagrera fan una presentació de Más allá de la pizarra

El grup d’alumnes de secundària de l’escola La Sagrera que vam anar als Cinemes Girona a veure el film Más allà de la pizarra vam adonar-nos de la força enorme que té creure en la feina que fas i pensar que pots contribuir a canviar les coses.

L’alumnat de l’escola Sant Jordi queda fascinat pels protagonistes de Camí a l’escola

Els nens i les nenes de 4t de l’escola Sant Jordi us enviem el text que vam preparar arran de fer l’activitat prèvia a l’aula abans d’anar als Cinemes Girona a veure la pel·lícula Camí a l’escola.

L’alumnat de 1r d’ESO de l’escola Rel amb els infants sirians

En el nostre grup de 1r d’ESO de l’escola Rel, després de veure la pel·lícula Más allà de la pizarra, vam dedicar una hora de classe a comentar què ens havia semblat. Tothom va coincidir en que era una pel·lícula que ens havia agradat, ens havia emocionat i ens havia fet pensar.

Cicle superior de l’escola Miquel Bleach uneix els drets dels infants i la pràctica de l’esport

Després d’anar a veure el film El color del paraíso, els alumnes de cicle superior de l’escola Miquel Bleach van endinsar-se en el seu projecte i van relacionar-lo amb els drets dels infants. Estan fent un projecte sobre “Els esports i els Jocs Olímpics”.

Còmics de l’alumnat de 1r d’ESO de l’institut Jaume Balmes

Després de veure Darrere la pissarra, els i les alumnes de 1r d’ESO de l’institut Jaume Balmes han valorat molt positivament la pel·lícula. Quan se’ls ha demanat què en pensaven hi ha hagut una allau d’intervencions.

L’escola Gavina de ple amb els drets dels infants

El treball a l’aula del Cicle de Cinema i Drets dels Infants vam coordinar-lo amb la tasca de principi de curs que tota l’escola va fer sobre la gestió a l’aula. Tots els i les alumnes van estar implicats/des en aquest treball, fent les adaptacions necessàries a cada nivell, edat i maduració dels nois i les noies.

2n B i C d’ESO del Príncep de Viana dóna a conèixer els drets dels infants

Després d’anar als Cinemes Girona a veure la pel·lícula Más allá de la pizarra, els i les alumnes de 2n d’ESO de l’institut Príncep de Viana vam endinsar-nos a treballar la temàtica d’enguany, Educar per viure. Ens hem basat en l’activitat de creació proposada a la guia didàctica.

Set contes d’educar per viure al casal infantil de la Casa Sagnier

Els i les nenes del Casal Infantil de la Casa Sagnier aquest curs s’han apuntat al Cicle de Cinema i Drets dels Infants. Van organitzar la projecció de curtmetratges Set contes d’educar per viure els dies 16 i 17 de desembre.

Els i les alumnes de 6è de Rius i Taulet ens ofereixen un rap

Arran del film El color del paraíso, l’alumnat de 6è de l’escola Rius i Taulet també hem creat el nostre rap sobre els drets dels infants. Ens hem basat en l’activitat de creació proposada a la guia didàctica.

2n D d’ESO del Príncep de Viana ens fa arribar les seves presentacions

L’alumnat de 2n D d’ESO del Príncep de Viana hem elaborat les presentacions de diapositives que publiquem més avall, amb la idea de sensibilitzar la comunitat educativa en relació al dret a l’educació dels infants i també posar de relleu el paper que hi juguen els diferents agents implicats.

2n A d’ESO del Príncep de Viana aprofundeix en el dret a l’educació dels infants

Després d’anar als Cinemes Girona a veure la pel·lícula Más allá de la pizarra, els i les alumnes de 2n d’ESO de l’institut Príncep de Viana vam tirar de beta per endinsar-nos a treballar la temàtica d’enguany, Educar per viure.

Dibuixos de P4 de l’escola Àngel Baixeras sobre Educar per viure

Els i les alumnes de P4 de l’escola Àngel Baixeras, després d’assistir a la projecció de curtmetratges Set contes d’educar per viure en el marc de del Cicle de Cinema i Drets dels Infants, van realitzar una sèrie de dibuixos on reflectien tot el que havien après al cinema.

Treball de 3r del centre Josep Ma. Jujol al voltant de Camí a l’escola

Els nens i nenes de 3r hem fet una història col·lectiva inspirant-nos en la pel·lícula Camí a l’escola que vam anar a veure el dia 12 de novembre als Cinemes Girona durant el Cicle de Cinema i Drets dels Infants.

L’alumnat de Mare de Déu de Montserrat ens parla sobre Camí a l’escola

A posteriori de veure Camí a l’escola, hem volgut continuar treballant la pel·lícula a l’aula per tal de potenciar la conscienciació de la situació en la qual es troben alguns infants en altres països a l’hora d’assistir a l’escola.

Envieu-nos les creacions escolars d’Educar per viure

Iniciem la recollida de les creacions escolars realitzades a l’aula que us proposem a la guia didàctica per a cada nivell educatiu del Cicle de Cinema i Drets dels Infants (CCDI) edició 2015-16, dedicat a Educar per viure.

Rap de l’alumnat de 5è B de l’escola Rius i Taulet

Després de veure la pel·lícula El color del paraíso, a classe vam decidir que faríem l’activitat de creació proposada a la guia didàctica. Així va ser com va sorgir un rap escrit i interpretat per tot el grup classe en el qual defensem els drets dels infants que sortien reflectits al film.

Aquí publicarem les creacions escolars d’Educar per viure

Fins al moment que comencin a arribar-nos les creacions escolars de l’edició 2015-16 dedicada a Educar per viure, també podeu submergir-vos amb el vostre alumnat i/o amb els vostres fills i filles en aquesta secció.

Creacions escolars edició 2014-2015

Vete y vive colpeix l’alumnat de 3r i 4t d’ESO de Sant Ramon Nonat-Sagrat Cor

Aquest és un relat sobre la pel·lícula “Vete y vive”, que va colpir l’alumnat de 3r i 4t d’ESO del col·legi Sant Ramon Nonat-Sagrat Cor en el marc del Cicle de Cinema i Drets dels Infants. L’edició 2014-15 va estar dedicada a El dret a créixer en família.

Un relat de 1r d’ESO sobre el Cicle de Cinema i els Drets dels Infants

Aquest és el relat que van elaborar dos alumnes de 1r d’ESO del col·legi Sant Ramon Nonat-Sagrat Cor sobre el film “El nen de la bicicleta”, després d’haver assistit a la projecció en el marc del Cicle de Cinema i Drets dels Infants, dedicat a El dret a créixer en família (edició 2014-15).

Noves dates: Convocatòria oberta fins el 30 d’abril

Si encara no heu tingut temps de fer-nos arribar les vostres creacions escolars, encara teniu fins el proper 30 d’abril per fer-ho!!! Convocatòria oberta!!!

Ja portem 16 creacions escolars publicades!

Hores d’ara s’han publicat un total de 16 creacions escolars que resulten del treball a l’aula de l’alumnat dels diversos centres educatius participants al Cicle de Cinema i Drets dels Infants 2014-15.

La revista La Rita de l’escola Rius i Taulet parla dels drets dels Infants

Aquestes són les creacions escolars realitzades per part de l’alumnat de 3r i 4t de Primària de l’escola Rius i Taulet , que van publicar a la revista escolar La Rita.

Murals de cicle inicial de l’escola Miquel Bleach sobre el dret a créixer en família

Aquestes són les fotografies dels treballs realitzats a l’aula durant l’activitat prèvia del Cicle de Cinema i Drets dels Infants, 2014-15 per part de l’alumnat de cicle inicial de l’escola Miquel Bleach.

Stuart Little acompanya la reflexió al voltant de l’adopció d’un grup d’alumnes de l’escola La Sagrera

Aquí teniu la presentació de diapositives en format audiovisual que ha elaborat un grup d’alumnes de l’escola especialitzada La Sagrera sobre la pel·lícula “Stuart Little” i els drets dels infants que s’hi aborden. Esperem que en gaudiu 🙂

Primer de secundària de l’escola Rel ens recomana El nen de la bicicleta

Mural sobre els 25 anys de la Convenció sobre els Drets de l’Infant, realitzat pels i les alumnes de 1r cicle d’ESO de l’escola Rel. També han estat treballant en l’elaboració d’un rap a partir dels drets dels infants que tracta la pel·lícula “El nen de la bicicleta”.

2n A i 2n C de l’institut Príncep de Viana elaboren raps al ritme dels drets dels infants

Creacions escolars en forma de rap per treballar els drets dels infants. Realitzades per 2n d’ESO de l’institut Príncep de Viana.

L’alumnat de 2n d’ESO de l’escola La Sagrera exposem el film El nen de la bicicleta

Mural sobre el film “El nen de la bicicleta” i els drets dels infants que s’hi tracten, realitzat pels i les alumnes de 2n d’ESO de l’escola especialitzada La Sagrera. Esperem que us agradi tal com ens ha quedat!!!

Els i les alumnnes de 5è de l’escola Sant Jordi fem còmics sobre els drets dels infants que tracta Generación robada

Relat de diverses escenes de la pel·lícula “Generación robada” per part de l’alumnat de 5è de l’escola Sant Jordi. Vam realitzar un còmic en el qual defensàvem el dret triat mitjançant escenes del film. També vam fer una petita exposició al mural del passadís perquè tothom ho pogués llegir.

L’escola La Sagrera s’endinsa en els drets dels infants i el coneixement d’Austràlia amb Generación robada

Aquest és el recull de les activitats d’aula que va portar a terme l’alumnat de 1r d’ESO de l’escola especialitzada La Sagrera, després d’anar a veure “Generación robada” als Cinemes Girona i treballar al voltant d’El dret a créixer en família.

L’alumnat de 6è de l’escola Pegaso fa un treball aprofundit sobre els drets dels infants

Presentació de diapositives que recull la tasca portada a terme a l’aula per part de l’alumnat de 6è de primària de l’escola Pegaso, un cop haver participat a la projecció de la pel·lícula “Generación robada”.

Còmics al voltant del film El nen de la bicicleta de l’institut Jaume Balmes

Aquests són alguns dels còmics inspirats en alguna escena de la pel·lícula “El nen de la bicicleta” que ha fet l’alumnat de 1r d’ESO de l’institut Jaume Balmes. És el treball de creació a l’aula que sorgeix de participar al Cicle de Cinema i Drets dels Infants (edició 2014-15) i tractar alguns dels drets que suggeria el film.

Cartells sobre els drets dels infants que surten a Vete y vive, segons l’institut Jaume Balmes

Aquestes són algunes de les creacions escolars realitzades a l’aula per l’alumnat de 3r d’ESO de l’Institut Jaume Balmes. Aquí podeu veure alguns pòsters que recullen els drets treballats després del visionat de la pel·lícula “Vete y vive” que va agradar tant entre els nostres alumnes.

Generación robada inspira l’alumnat de 5è de primària de l’escola Labouré

L’alumnat de 5è de primària de l’escola Labouré ha debatut a l’aula els 6 drets dels infants que tractava el film “Generación robada” i després ha fet una presentació de cada un d’ells.

Els drets dels infants a Generación robada segons l’escola Mare de Déu de Montserrat

Presentació de diapositives elaborada per l’alumnat de 3r i 4t de secundària del CEE Mare de Déu de Montserrat després de participar a la projecció de la pel·lícula “Generación robada”.

Cartells de campanya de sensibilització de 3r d’ESO de l’IES Príncep de Viana

Els cartells promocionals han sorgit d’una feina duta a terme a les hores de tutoria de l’IES Príncep de Viana. En un primer moment, vam analitzar conjuntament els drets dels infants i joves.

Cicle mitjà de l’escola Marinada i el dret a créixer en família

Treball elaborat per cicle mitjà de l’escola Marinada arran d’haver participat al Cicle de Cinema i Drets dels Infants 2014-15.

El 1r cicle d’ESO de l’escola Gavina elabora un gran mural

Amb l’alumnat de 1r cicle d’ESO de l’escola Gavina aquest curs hem participat al Cicle de Cinema i Drets dels Infants. Aquí us compartim el mural que hem fet!

Comença la recollida de les creacions escolars

Comença la recollida de les creacions escolars realitzades a l’aula que proposem a les respectives guies didàctiques. Mestres i professors/es, us animem a lliurar-nos aquest material en format digital a teleduca@teleduca.org.

Creacions escolars del Cicle de Cinema i Drets dels Infants 2014-2015

Fins al moment que no ens arribin les creacions escolars corresponent a l’edició d’aquest any sobre la família, es presenten aquí els treballs creats per les escoles en l’edició de l’any passat, sobre els drets de les nenes.

Creacions escolars edició 2013-2014

L’escola Marinada, la més matinera en informar del treball sobre els drets dels infants

Abans d’anar a veure “La princesita”, vam realitzar el joc de rols amb l’alumnat de cicle mitjà […]

Els nois i noies de l’escola Mare de Déu de Montserrat conceben visualment el desenvolupament de les pròpies capacitats

Els grups de 3r i 4t de secundària de l’escola d’educació especial Mare de Déu de Montserrat han treballat el dret al desenvolupament […]

L’escola Montseny treballa la narració de “La princesita”

Abans d’anar a veure la pel·lícula, els i les alumnes de cicle mitjà de l’escola Montseny vam fer […]

L’institut Príncep de Viana crea el seu bloc

Els i les alumnes de 2n d’ESO A i C ja han començat a pujar les seves reflexions al bloc: Volem ser lliures i tenim drets! […]

L’escola Pere Vila il·lustra el dret a l’acompanyament adult

Us enviem els treballs que els i les alumnes de 6è de l’escola Pere Vila han fet en relació als drets dels infants suggerits […]

Els Enrotllats de l’escola La Sagrera envia un powerpoint que fa honor al nom del grup

El grup Els Enrotllats de l’escola La Sagrera vam anar al cinema a veure la pel.lícula “Akeelah contra todos” […]

Alegra’ls de La Sagrera fa un mural sobre l’amistat, les tradicions i els prejudicis ètnics

Els i les alumnes de 1r ESO A de l’escola La Sagrera, que ens autodenominem Alegra’ls (el nom de l’escola amb les lletres barrejades), hem elaborat un mural […]

3rB de l’escola Josep M. Jujol crea la història de la Clara inspirada en “La princesita”

A partir de la pel·lícula “La princesita” que vam veure al cinema Alexandra, els nens i les nenes de 3r de l’escola Josep Ma. Jujol hem fet diferents activitats a l’aula […]

3rA de l’escola Josep Ma. Jujol crea la història de l’Helena a partir de “La princesita”

A partir de la pel·lícula “La princesita” que vam veure al cinema Alexandra, els nens i les nenes de 3r de l’escola Josep Ma. Jujol hem fet diferents activitats a l’aula […]

L’escola Mare de Déu de Montserrat crea una història de tolerància

Els nois i les noies d’aquest centre d’educació especial ens envien aquest mural que recull el storyboard de la història d’un noi hindú que ve a estudiar a l’escola Mare de Déu de Montserrat […]

L’escola Concepció Arenal comenta els valors dels curtmetratges

Amb el nostre alumnat d’educació infantil vam venir al cinema a la projecció titulada “Cherry, Margarita i altres contes” […]

La Farigola del Clot elabora un powerpoint sobre els drets dels infants i els valors

Hem tret força profit de la pel·lícula “Akeelah contra todos”, ja que ens ha donat peu per a parlar del tema dels drets dels infants […]

Els petits i les petites de l’escola de la Concepció es pregunten qui fa què a casa

Amb l’alunnat de cicle inicial de l’escola de la Concepció, vam anar a veure la pel·lícula “Història d’una gavina (i del gat que li va ensenyar a volar” […]

Els Turbos de l’escola La Sagrera fan l’auca sobre la història de la gavina

El grup Els turbos, ha fet la Història d’una gavina en vinyetes. Cada nen/a n’ha fet una i […]

L’alumnat de 4t de l’escola Josep Ma. Jujol publica el treball fet al web de l’escola

El cicle mitjà de l’escola Josep Ma. Jujol vam anar al cinema a veure “La princesita” dins del Cicle de Cinema i Drets dels Infants […]

L’escola Pia Balmes envia un mural de denúncia contra l’explotació infantil

Els nois i noies de 4t d’ESO de l’escola Pia de Balmes han elaborat, en petits grups, un mural reivindicatiu i amb reflexions sobre l’abús laboral dels infants […]

Cardenal Spínola debat sobre els temes que planteja “Quiero ser como Beckham”

Amb 1r cicle d’ESO, al Col·legi Cardenal Spínola hem desenvolupat una sèrie d’activitats a classe comentant algunes qüestions de la pel·lícula […]

L’escola Castella tria l’escena preferida dels nens i nenes

El treball que vam portar a terme al cicle inicial de l’escola Castella a partir del film “Història d’una gavina (i del gat que li va ensenyar a volar)” va consistir en acompanyar […]

2n de Primària de l’escola Auró treu molt partit de la “Història d’una gavina…”

Vam preparar l’anada al cinema a partir d’una primera bateria de preguntes sobre la pel·lícula. Dos alumnes ja l’havien vist amb les seves famílies i la recordaven força, i tot seguit vam anar descobrint l’entrellat de l’argument a partir d’allò que ja suggeria el títol […]

1r d’ESO de l’institut Jaume Balmes fa còmics de “Quiero ser como Beckham”

Aquests són alguns dels còmics sobre algunes de les seqüències de la pel·lícula “Quiero ser como Beckham” que ha fet l’alumnat de 1r d’ESO de l’institut Jaume Balmes. […]

Els nois i les noies del centre Nen Déu debaten sobre l’explotació laboral dels infants a la Xina

Amb el grup de nois i noies de l’Institut Ortopedagògic Nen Déu que vam anar al cinema a veure “China Blue” vam treballar el tema de la pel·lícula a través del diàleg i el debat a l’aula […]

El cicle inicial de l’escola Miquel Bleach debat els valors al voltant de la “Història d’una gavina…”

Amb l’alumnat de cicle inicial de l’escola Miquel Bleach també vam participar al Cicle de Cinema i Drets dels Infants […]

3r d’ESO de l’institut Jaume Balmes denuncia les injustícies laborals amb eslògans publicitaris

Els i les alumnes dels tres grups de 3r d’ESO de l’Institut Jaume Balmes que van assistir a la projecció del documental “China Blue” proposen […]

Els nens i les nenes de 1r de l’escola Auró presenten els seus dibuixos de la gavina

Un cop vista la pel·lícula, l’alumnat de 1r de l’escola Auró va centrar-se a dibuixar i relatar els tres moments claus de la “Història d’una gavina […]

Els cicles mitjà i superior de l’escola Miquel Bleach fan sengles murals a favor del dret a l’educació

Arran de la nostra participació al Cicle de Cinema i Drets dels Infants, amb l’alumnat de cicle mitjà i el de cicle superior de l’escola Miquel […]

Els cursos de cicle superior de l’escola Castella recullen les capacitats dels i les alumnes

Seguint la proposta d’activitat final a l’aula plantejada a la guia didàctica de la pel·lícula “Akeelah contra todos”, l’alumnat de 5è i 6è de l’escola Castella […]

Els nens i les nenes de l’escola Nabí ideen set històries inspirades en “La princesita”

Us fem arribar els sis guions il·lustrats (storyboards) que han ideat els i les alumnes de cicle mitjà de l’escola Nabí, en petits grups, […]

L’escola Rel comenta “Quiero ser como Beckham” al seu bloc

Els nois i les noies de 1r cicle d’ESO de l’escola Rel comenten al bloc de la classe les impressions i reflexions que els ha suggerit tant el visionat de “Quiero ser como Beckham” com el treball […]

El joc de rols protagonitza el treball de CS a l’escola Marinada

L’alumnat de cicle superior de l’escola Marinada va portar a terme el joc de rols proposat a la guia didàctica de la pel·lícula “Akeelah contra todos” […]

Els petits i les petites de l’escola Collaso i Gil s’inspiren en “Margarita” per crear el conte “Amics”

Als nens i les nenes de P5 de l’escola Collaso i Gil, el curt que més els va agradar dels exhibits a la sessió del Cicle de

Creacions escolars edició 2012-2013