“Cal ser un/a mateix/a i construir la nostra pròpia identitat”

 

Arribem al final de les sessions escolars del Cicle de Cinema i Drets dels Infants, dedicades a Educar per viure, amb una sessió doble: El color del paraíso i la història de L’onada, basada en fets reals que van succeir en un institut de Palo Alto, Califòrnia, el 1967. El director del film, Dennis Gansel, es va preguntar si aquests mecanismes funcionarien als nostres dies. D’aquí ve la motivació de la pel·lícula. Casualment, amb els esdeveniments internacionals d’aquests darrers dies dóna molt de material per reflexionar posteriorment a l’aula amb l’acompanyament del professorat.

Dos instituts han omplert la sala 1 dels Cinemes Girona, unes 270 persones entre el Príncep de Viana i l’Escola Pia Balmes. Dalt de l’escenari, l’alumnat dels diversos cursos de l’Escola Pia Balmes ha compartit el treball previ a l’aula. En Miquel, la Cristina, la Paola i la Roberta han reflexionat al voltant de l’educació a l’escola, a casa i al carrer. S’han fet una pregunta: “Com és que la resta de professorat del film no s’adona del que està passant?”

A continuació, la Maria, la Lola i en Marc ens han explicat la importància d’una educació lliure i han qüestionat la necessitat d’aquest tipus “d’experiments” avui en dia. Per concloure tan sols una frase: “cal ser un/a mateix/a i construir la nostra pròpia identitat”. Tots i totes han estat d’acord amb el dret a rebre una educació que promogui una cultura de la pau, fomenti la solidaritat, l’amistat i la justícia entre les persones.

Acabem amb una onada d’agraïments, també dedicada a la tasca diària del professorat. Cal recordar que el cicle no acabarà fins al diumenge 29 de novembre amb l’última sessió de Cine en Família, el segon passi del documental Camí a l’escola.

 

IMG_8614

IMG_8617

DEIXA UN COMENTARI

Amb aquest comentari, acceptes instal·lar una cookie al vostre navegador.